Holbæk Studiekors Koncerter i 2017

Program

Medvirkende

Holbæk Studiekor er stiftet i 1969 af studerende ved seminariet. I dag er læreruddannelsen placeret i Roskilde, og koret har ikke længere tilknytning til det særlige studiemiljø. Glæden ved korsangen består dog, og koret har alle årene været præget af stor stabilitet. Det betyder bl.a. at medlemstallet er højt, ca. 40 sangere, og korets nuværende dirigent, Camilla Britt Donovan, er kun den fjerde i rækken.              

Holbæk Studiekors kernerepertoire er den klassiske kormusik, som koret i alle årene har dyrket på et ambitiøst plan. Koret har således ved flere lejligheder, enten alene eller i samarbejde med andre dygtige amatørkor, kunnet optræde med flere store og kendte korværker. Blot de seneste år har koret sunget Fynsk forår af Carl Nielsen, Petite Messe Solennelle af Rossini og Forklädd Gud af Lars Erik Larsson.

disQant er et damekor med ca. 25 medlemmer.  Koret har eksisteret siden 1951, hvor det blev oprettet under navnet Roskilde damekor. I koret arbejdes målrettet med at udvikle klang og musikalitet, og det betyder, at koncerter gerne leveres med overskud og elegance.

Selvom hovedvægten lægges på den klassiske kormusik har koret også mod på at kaste sig over projekter og værker, der rækker ud over den traditionelle korskat. Således har koret for eksempel sunget Uafsluttede fortællinger - et bestillingsværk for improviserende damekor og Springfjord, hvor grønlandsk sang og korte korsentenser blandes med klaverjazz og tale i en kollage, der beskriver en sæljagt. Senest har koret deltaget i Claus Thorsagers Landscapes i Roskilde Domkirke, hvor Camilla Donovan komponerede en korsats til Claus Thorzagers elektron-musikalske Dust.

Højby Drengekor er grundlagt i 2003 af korets leder Hans Raunsø. Koret har hjemsted i Odsherred; men de 14 medlemmer, alle drenge i deres bedste alder, er håndplukket blandt korsangere og dirigenter i hele landet. Kernen i korets virke er gamle danske og nordiske sange; men formåen og musiksmag rækker vidt, og koret optræder ved alle slags koncerter og arrangementer.

Linnéa Villén færdiggjorde i 2009 sin kandidat fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium ved Toke Lund Christiansen. I sin studietid har Linnéa været i Lübeck, Paris, München, Berlin og New York for at få undervisning hos nogle af de fremmeste lærere i verden. Hun vandt i 2006 en 1.pris i den internationale fløjtekonkurrence ”The Winner of Belgrade” for sin fremførelse af et serbisk stykke skrevet af Milana Stojadinovic- Milic for fløjte og klaver.  I 2010 blev hun optaget på solistklassen i København ligeledes ved Toke Lund Christiansen og har en intens studietid  bag sig som solist-studerende.  Hendes debutkoncert blev afholdt i februar 2014 med store roser.

 Linnéa Villén spiller fast med blæserkvintetten Opus Zoo og trioen Faun, herudover har hun ind imellem spillet med  Radiosymfoniorkestret og Operaen i København. Desuden er hun initiativtager til Forskellige Litteraturkoncert-koncepter med skuespiller Nis Bank-Mikkelsen og guitarist, Allan Sjølin.

Ellen Karberg er uddannet pianist fra Syddansk Musikkonservatorium og organist fra Sjællands Kirkemusikskole. Hun har sit daglige virke som organist i Halsskov kirke og som underviser i Vejle musikskole. Med sit elegante og indfølende klaverspil er Ellen Karberg efterspurgt som akkompagnatør og kammermusiker. Hun udgør den ene halvdel af Duo Gratia.

Nis Bank-Mikkelsen blev uddannet på Aarhus Teaters Elevskole i årene 1966-1969 og blev i Aarhus til 1978, hvor han blandt andet huskes for titelrollen i ”Peer Gynt” i 1977. I 1975 blev han landskendt i TV-Teatret i titelrollen som Aladdin. Året før var han også i tv med rollen som Jens Skytte i ”En landsbydegns dagbog”. Nis Bank-Mikkelsen var på Det Kongelige Teater fra 1980 til 1990, hvorefter han valgte at bliver freelancer, og han har siden optrådt på mange af landets store scener.

Uanset om det er det tungsindige Æsel i ”Peter Plys”, den onde Jafar i tegnefilmen om Aladdin eller den bløde fortællestemme i ”Bryggeren”, så er det Nis Bank-Mikkelsen, der står bag og det er ikke for ingenting Nis har tilnavnet, The Voice.

Camilla Britt Donovan er uddannet cand.mag. fra Musikvidenskabeligt Institut, Københavns Universitet i 1999 og PO (Præliminær Organist) fra Sjællands Kirkemusikskole i 2003. Hun har dirigeret disQant siden 1999 og Holbæk Studiekor siden 2010. Herudover har hun dirigeret en række kor af meget forskellig karakter, f.eks. rytmisk kor, børnekor, seniorkor, kammerkor, samt ledet korstævner. Camilla Britt Donovan modtog i 2001 C. R. Kofod & Hustrus Mindelegat for sit arbejde som dirigent ved korstævner i Vestsjællands Korkreds, Danske Folkekor.

Camilla Britt Donovan har skrevet flere værker for kor, bl.a. Tilstande og 3 kærlighedssange for blandet kor, Uafsluttede fortællinger for improviserende damekor, 4 forårssange for damekor, cello og fløjte og Dust for damekor til Claus Thorsagers lydspor.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Annette | Svar 15.01.2015 08.52

Kære Studiekor. Godt nytår til jer. Meget langt fra Holbæk nyder jeg at føle mig så tæt på alligevel - ikke mindst pga af hjemmesiden her.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

07.10 | 15:44

Tak for rosen!
Du finder korprøverne under "Medlemmernes sider" på fanebladet "2016-17".
Venlig hilsen Søren

...
07.10 | 12:01

Kære Marianne,
En rigtig flot hjemmeside du/I har fået lavet og et super billede af hele koret med den lysende stjerne midt i billedet.
Idé: korprøver på siden.

...
03.05 | 01:27

Flot koncert - og korklang - i aften på Elværket i Holbæk..

...
02.09 | 03:33

Holbæk Studiekor lykønsker baptistmenigheden med jubilæet. Vi er glade for at synge i Kløvermarkskirken, ikke mindst ved en så glædelig begivenhed.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE